K2

Co by měl obsahovat dobrý doplněk stravy na cévy?

Rozhodli jste se, že si pořídíte doplněk stravy na cévy? Zde se dozvíte, co by v něm nemělo chybět, i jak ho správně užívat.

Co by měl obsahovat dobrý doplněk stravy na cévy?

Proč je chytré pečovat o zdraví srdce a cév?

Problémy se srdcem patří v naší zemi k těm vůbec nejčastějším. Bohužel jsme v tomto ohledu skoro nejhorší v Evropě. Faktorů je víc, ale tím nejzásadnějším je, že se oproti obyvatelům jiných zemí nestaráme o své zdraví. 

Co konkrétně našim cévám neprospívá?

  • Tučná a celkově nezdravá, zpracovaná jídla.
  • Přemíra soli v potravinách a konzumace uzenin.
  • Nedostatek pohybu.
  • Stres a špatný duševní stav.
  • Kouření, alkohol a jiné návykové látky.

Není tajemstvím, že se vším zmíněným bojujeme. Alkohol je u nás velice pozitivně přijímán a tolerován, o cigaretách nemluvě. Rádi si dopřejeme kalorická jídla s přemírou živočišných tuků. Pro zajímavost v zemích, kde je vysoká produkce rostlinných olejů, zejména olivového, je zdravotní stav obyvatel v tomto směru mnohem lepší. Pro srdce je ale riskantní i stres, se kterým si většina lidí neumí poradit.

Dobrou zprávou je, že skoro všemu lze předejít. Nebude to jednoduché, ale výmluvy by tu neměly mít své místo. Dokonale totiž umíme ovlivnit, co budeme jíst, jak se budeme hýbat a jestli budeme kouřit. 

Co je dobré na cévy a srdce?

Doplněk stravy na cévy může obsahovat řadu vitamínů a jiných látek.

Vitamín K2 je pro správnou srážlivost krve vůbec nejdůležitější. S tím je spojen fakt, že pomáhá v těle s hospodařením s vápníkem. Díky němu se může z krevního řečiště, kde je jeho ukládání nežádoucí, dostat do kostí, kde naopak tvoří jejich stavební kámen a jsou díky němu kvalitní a odolné. V celém procesu má své místo i vitamín D. Vápník by se v cévách neměl hromadit proto, že zhoršuje průtok krve a nejhorším případě může vytvořit jakýsi utržený špunt. Vitamínu K2 máme ve stravě obecně málo – moc potravin, kde bychom ho našli, totiž není.

Rutin je rostlinná látka, kterou najdeme třeba v pohance nebo jablečných slupkách. Jedná se o bioflavonoid, jenž má za úkol podpořit odolnost a pružnost cévních stěn. Lidem se srdečními a cévními problémy se proto doporučuje konzumovat pohanku, nebo z ní pít čaj. Věděli jste, že pohanka je typickou valašskou potravinou? Mnozí si myslí, že je to exotická potravina. Přitom ji dobře znaly, pěstovaly a jedly naše prababičky. Je totiž velice odolná a zdravá. 

Omega-3 jsou součástí zdravých tuků a nalezneme je hlavně v mořských rybách. Pro zdravou funkci srdce jsou klíčové. Bohužel často trpíme jejich nedostatkem. Tady se opět dostáváme na začátek tohoto článku, kde zmiňujeme, že strava v naší zemí nepatří mezi ty učebnicové. Konzumujeme totiž i hodně málo ryb a tím pádem nám schází i omega-3. Kromě toho, že prospívají srdci, jsou úžasné i na podporu mozku a zraku.

Doplněk stravy na cévy by proto určitě měl obsahovat alespoň některé z těchto živin. V každém případě se zaměřme i na to, aby se co nejčastěji objevovaly v našem jídelníčku.


Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyzkoušejte supervitamín K2 zdarma!
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se