K2

Víte, jaké má nedostatek vápníku příznaky? Upozornit vás může i běžná únava

Vápník má přímý vliv na kvalitu kostí, což v domácích podmínkách nezjistíme. Vedle toho má nedostatek vápníku příznaky spíše obecné – vyčerpanost, podrážděnost či projevy na zubech. Co tedy s tím?

Víte, jaké má nedostatek vápníku příznaky? Upozornit vás může i běžná únava

Únava může být projevem tisíce neduhů, i nedostatku vápníku

Jak má tedy člověk vědět, zda je unavený kvůli nedostatku vápníku, nebo z jiného důvodu? Odpověď je těžká – spolehlivě to nezjistíte. Faktem však zůstává, že dlouhodobá únava bez konkrétní příčiny (např. po fyzicky náročném výkonu) není normální a je dobré to řešit. 

Místo toho abyste řešili, jaké může mít nedostatek vápníku příznaky, se na věc podívejte z jiného úhlu pohledu: jíte dostatek potravin bohatých na vápník?

Nedostatek vápníku se projeví také na kráse

A to třeba na kvalitě nehtů. Mohou být křehčí a snadněji se lámat, a celkově vypadat nezdravě. Vápník má vliv i na jejich růst. Kromě toho poznáte nedostatek vápníků na svých vlasech a pokožce. Špatné je, když má nedostatek vápníku vliv na náš chrup – tehdy už je zaděláno na pořádný problém.

Zkrátka a dobře – je to souhra malých drobností, kterých si ani nemusíte všimnout. Pokud už se deficit vápníků projeví i na našem zevnějšku, je nejvyšší čas s tím něco dělat!

Kromě vápníku nesmíte zapomenout na vitamín K2

Bez něj se vápník do kostí a zubů nedokáže vstřebat. Vitamín K2 je malý velký pomocník, který zajišťuje proces ukládání vápníku z krevního řečiště do kostí. Podobně funguje také vitamín D. Jednoduše řečeno – můžete mít přísun vápníku bez chybičky, ale bez vitamínu K2 to bude celkem zbytečné. 

Pokud se rozhodnete doplňovat vápník, pak se určitě informujte o tom, jak doplnit vitamín K2.
 

Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyzkoušejte supervitamín K2 zdarma!
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se