K2

Časté spouštění krve z nosu? Doplňte vitamíny a rutin.

Pokud vás začalo trápit spouštění krve z nosu, může pomoci vitamín C a vitamín K. Přečtěte si, kde může být příčina a co na něj platí.

Časté spouštění krve z nosu? Doplňte vitamíny a rutin.

Důvodů častého spouštění krve z nosu je opravdu dost. Jedná se o poškození jemných cévek a přesto se může zdát, že krve odtéká poměrně hodně. Obvykle cévky praskají vlivem infekce, alergie, negativní dopad má i dlouhodobý pobyt v suchém ovzduší, silně znečištěném prostředí. Příčinou může být i mechanické poškození vlivem úrazu, nedostatek vitamínu C nebo užívání některých léků.

Jen málokdy je na vině spouštění krve z nosu vážnější věc. Pokud se vám ale něco zdá podezřelé a frekvence je častá, obraťte se na lékaře.

Podpořte odolnost cévních stěn

Naše cévy můžeme přirovnat k potrubí, kudy proudí voda. Pokud budou ucpané, nebo křehké a tedy popraskané, voda bude vytékat nebo nebude proudit tak, jak by měla. Havárie se může stát kdekoli v těle a nemusí jít o banalitu, jako je spouštění krve z nosu. Proto je dobré pečovat o cévy komplexně.

Kromě zdravého životního stylu a obecných doporučení je fajn doplňovat vitamíny, které mají pozitivní vliv:

  • Vitamín K je důležitý pro správnou krevní srážlivost. Hraje roli v tom, jak rychlá či pomalá koagulace bude a jak se podaří krvácení zastavit. Vitamínu K2 máme často nedostatek, protože potravinových zdrojů je málo. Doporučujeme proto jeho doplňování, jenž bude mít pozitivní vliv nejen na krev, ale i na zdraví kostí.
  • Vitamín C je vynikající pro podporu cévní stěny jako takové. Dokáže se díky němu zpevnit a tak nemá tendenci k popraskání. Bonusem je to, že je skvělý na imunitu a podporuje v těle vstřebávání železa. Ostatně i to hraje u krve svou roli. 

Znáte rutin?

Rutin je látka rostlinného původu a pro náš organismus nesmírně prospěšná. Pozitivně ovlivňuje křehkost kapilár a také podporuje účinky vitamínu C. Tahle kombinace se proto skvěle doplňuje. Pomůže nejen při krvácení z nosu, ale i z dásní. Rutin najdeme zejména v pohance. Pokud jste ji ještě neochutnali, uvidíte, že bude zpestřením vašeho jídelníčku. Rutin je i v citrusech. Je ale užitečné vědět, že vařením jeho koncentrace bohužel klesá. 



Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyzkoušejte supervitamín K2 zdarma!
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se