K2

Jak zastavit krev z nosu u dospělých? Víme, co pomůže a čemu se vyhnout!

Tuhle situaci asi zažil. Ne všichni ale víme, jak zastavit krev z nosu u dospělých tím správným způsobem a co může nastat, když to uděláme špatně.

Jak zastavit krev z nosu u dospělých? Víme, co pomůže a čemu se vyhnout!

Proč nám teče krev z nosu?

Cokoli, co více krvácí, často nahání strach. Situace ale obvykle vypadá horší, než doopravdy je. Nos je velmi hustě protkán sítí jemných cév, proto když dojde k jejich poškození, uvolní se docela velký objem krve. 

Krev z nosu může téct během nachlazení, kdy je nosní sliznice zduřelá a celá oblast náchylnější. Vliv mohou mít léky na ředění krve, úrazy nebo silný mráz. Někteří lidé trpí na krvácení z nosu více a tento problém se nevyhýbá ani dětem. Zkrátka a dobře není důvod se obávat. A když budete vědět, jak zastavit krev z nosu u dospělých, budete si příště více jisti sami sebou. 

Jak zastavit krev z nosu u dospělých - první pomoc

Hlavní je nechat všechnu krev volně odtéct. Neexistuje způsob, kterým byste tomu zabránili a ani to není žádoucí. Uvolněnou krev nejde vrátit zpátky a rozhodně se nejedná o ohrožující krevní ztrátu. 

Můžete se mírně předklonit a krev nechat vytéci do umyvadla, nebo alespoň kapesníku

Zároveň je už spuštěn tělesný proces přirozeného zastavení krvácení díky zacelení v místě poškozené cévy. Můžete se mírně předklonit a krev nechat vytéci do umyvadla, nebo alespoň kapesníku. Věřte, že vyčistit potřísněné oblečení by byl mnohem horší problém. 

Šikovný trik je položit si do zátylku studený mokrý ručník. Chlad pomůže stáhnout cévy rychleji. 

Proč se nezaklánět? 

V momentě, kdy se snažíte zastavit krev z nosu u dospělých, je podstatné neuškodit si navíc. Člověk může mít tendenci zaklonit hlavu, ale to je špatně. Jak jsme si vysvětlili, krev potřebuje volně odtéct ven. 

Co je ale zásadní - omylem bychom mohli krev vdechnout a riskovat dušení. Ve své podstatě si lidské tělo dokáže pomoci samo a vy nemusíte dělat nic. Stačí, když nepůjdete proti němu. Pokud by se vám zdálo, že vám teče krev z nosu často, doporučujeme svěřit se lékaři. Může to být i projev některých onemocnění.

Tip: správnou krevní srážlivost podpoří vitamín K. Vyzkoušejte ho i kvůli zdravým kostem! 

Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyzkoušejte supervitamín K2 zdarma!
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se